STEP 29 Silent

Fire approved in E60/A60/EI60

For use in fire protective doors grade E60/A60/EI60 Type approval certificate 0450/01

Ladda ned intyg

Electrical strike with Silent-technology

Electrical strike with Silent-technology. STEP 29 är utvecklad för att erhålla en låsning med hög säkerhet där möjlighet finns att öppna och låsa dörren som man själv vill. Elektriskt, manuellt eller med dörrautomatik.

Electrical strike with Silent-technology

STEP 29 passar med sin kraftiga konstruktion in i skalskydd och innerdörrar med liten som stor frekvens.

STEP 29 låser och låser upp dörren med distinkt snabbhet via ett kodlås eller trycknapp. STEP 29 har en patenterad konstruktion som innebär att dörren blir upplåst även om kraftiga dörrlister gör så att dörren ligger med tryck mot STEP 29.

Handikappanpassning med dörrautomatik

Dörrautomatik kan med fördel användas tillsammans med elslutbleck STEP 29. Eftersom STEP 29 klarar av att öppna trots listtryck passar detta användingen av dörrautomatik då dörren aldrig riskerar att fastna. Upplåsningen av STEP 29 sker med en distinkt snabbhet när öppna signal ges till dörrautomatiken.

STEP 29 kan också användas för att erhålla handikappsanpassning av befintliga Abloy eltryckeslås. Komplettera med STEP 29 och framtidssäkra dörrfunktionen.

Elektrisk eller mekanisk öppning

Nyckel eller vred kan också användas för att låsa upp dörren. Regelkolven hamnar då i ett halvt utlåst läge med fallkolvsfunktion. Då dörren åter stängs skjuts fallkolven ut och blir en rak kolv med 20mm utlåsning som STEP 29 låser kring. STEP 29 möjliggör härmed att det inte spelar någon roll om dörren upplåses elektriskt eller mekaniskt med vred och nyckel. Dörren går alltid i lås när den stängs.

 

image

Reference

"STEP's locks provides us with high operational reliability, a must for high-frequency hospital doors!"
- Peter Lundgren, pass system technician on landstingservice, kalmar